<span>Ziridava</span> Road Race, editia I

Ziridava Road Race, editia I

Sannicolau Mic, str Steagului 34
22 April 2018

Vezi concurenţii înscrişi

Ziridava a fost o cetate dacic?. Se crede c? cetatea Ziridava se afla pe teritoriul jude?ului Arad. Enumerând ora?ele Daciei, geograful grec Ptolemeu (Claudius Ptolaemeus), în lucrarea sa "Geographia" men?ioneaz? localitatea Ziridava în extremul vest al Daciei. Se pare ca cetatea inca exista in secolul I e.n.

In functie de diversele izvoare si interpretari, Ziridava ar fi putut fi pe una din actualele amplasari a  localitatii Cladova, Pecica, Cenad, Zarand sau chiar Arad.

Organizatorul concursului:

Organizatorul concursului ”Ziridava Road Race” este Asociatia Euromediu - contact@euro-mediu.ro

Traseul concursului:

Ziridava Road Race” este un concurs de ciclism de sosea. Concursul se desfasoara cu plecare din Municipiul Arad, cartier Sannicolau Mic, strada Steagului nr. 34, judetul Arad catre localitatea Zabrani, traverseaza localitatea pana la Chesint, iar de acolo parcurge traseul spre Neudorf pana la intersectia cu drumul principal (DJ 682), unde se intoarce spre Zabrani si mai departe catre Arad. Sosirea va fi in acelasi punct cu plecarea. Traseul are o lungime de cca 50 km si este exclusiv pe asfalt. In punctul cel mai indepartat al traseului, concurentii au obligatia de a trece peste covorul de verificare.

Concursul se desfasoara in conditii de trafic rutier normal! Concurentii se obliga sa respecte regulile de trafic rutier conform legislatiei in vigoare. Incalcarea regulamentului rutier in timpul concursului atrage descalificarea!

Organizatorul va asigura voluntari insotitori pe motociclete, deschizator de drum pentru primul pluton si voluntari in intersectiile principale. De asemenea, pe traseu vor exista patrule ale Politiei. Totusi, fiecare concurent este obligat sa se asigure, sa semnalizeze schimbarea directie si sa respecte fiecare prevedere a legislatiei rutiere, fiind direct raspunzator pentru siguranta proprie si a celor din jur.

Categorii:

Pot participa atat sportivii licentiati, cat si cei fara licenta.

Atentie: se accepta doar bicicleta actionata de forta concurentului. Nu se accepta nici un alt mijloc de propulsie sau potentare: electrica, cu motor termic si nici o alta varianta ajutatoare.

Vor exista 2 categorii de concurs:

  1. CURSIERE (cu urmatoarele subcategorii de varsta: JUNIORI 14-17 ani, TINERI 18-29 ani, ADULTI 30-39 ani, SENIORI 40-49 ani, VETERANI 50+ ani), masculin si feminin. Concurentii inscrisi la aceasta categorie pot participa doar folosind biciclete specifice probei (cursiere, ciclocros, gravel). Obligatoriu fiecare bicicleta participanta la aceasta proba va avea ghidon de cursiera!

  2. OPEN (fara subcategorii de varsta), masculin si feminin. Participantii la Open NU POT FOLOSI BICICLETELE din categoria de mai sus. Bicicletele permise la Open sunt: Mountain Bike, Trekking, City Bike, Fat Bike, Cruiser, Recumbent si orice alta tip de bicicleta, cu exceptia celor din prima categorie.

Bine de stiut

NOU! Am creat si categoria 50+, masculin si feminin. Concurentii cu varsta corespunzatoare vor fi mutati automat de catre noi in lista noii categorii.

INSCRIERILE ON-LINE se inchid miercuri 18.04.2018, ora 12:00!

Dupa acest moment, te mai poti inscrie doar la fata locului, in dimineata concursului.

Startul competitiei se va da duminica, 22 aprilie 2018.

Ora 11:00 – CURSIERE – toate subcategoriile (masculin si feminin).

Ora 11:15 – OPEN – masculin si feminin.

Premierea 14:30 – 15:00. 

Mai multe informatii se pot citi in regulamentul evenimentului.

EVENIMENTE CE URMEAZĂ ÎN URMĂTOAREA PERIOADĂ

Euromediu este rezultatul dorintei noastre de a face ceva pentru comunitate. Astfel, ne-am implicat in organizare de evenimente sportive, plantari de copaci, instruirea celor mici in reguli de trafic rutier si ecologie. O parte din proiectele noastre sunt repetitive, altele sunt doar cu o editie. Oricum ar fi, investim in ele toata dorinta noastra de mai bine.