<span>Casoaia</span> Bike, Run & Fun, editia a VI-a

Casoaia Bike, Run & Fun, editia a VI-a

Tabara Casoaia si imprejurimi
28 July 2018
28 July 2018

Vezi concurenţii înscrişi

Ultimele stiri:

- marti, 24 iulie, ora 23:59 - inchidem inscrierile online! Inscrierea va mai fi posibila doar in ziua concursului (intre 8:00 si 9:00), dar nu mai primiti pachet de start (tricou, energizant, bon de masa).

- In afara de probele mentionate, vom mai avea:

                               - proba MTB 8-16 ani, care se va desfasura pe acelasi traseu ca si alergarea - 6 km, inscrieri doar la fata locului incepand cu ora 15:00. Atentie: traseul necesita un minim de experienta in domeniu (250 m diferenta de nivel!). Recomandam parintilor sa-si insoteasca copii incepatori! 

                               - proba KIDS 0-10 ani, concurs cu bicicletele pentru copii mici sau incepatori in ale bicicletei, in jurul orei 16:00, dupa startul celor de  8-16 ani.

 

Probabil evenimentul cel mai apreciat si mai “complet” din portofoliul nostru... Pornind de la o mica actiune de promovare a zonei Casoaia, am ajuns ca, odata pe an, in ultimul weekend al lunii iulie, sa avem un weekend de sport, muzica, aer curat si bucurie pentru intreaga familie.

 1. Casoaia Mountain Bike Race – 28 km, 1050 m diferenta nivel – sambata 28.07.2018 (ora 10:00).
 2. Casoaia Running Race – duminica 29.07.2018 (ora 10:00):
  • Run 6 km – 250 m diferenta nivel  
  • Run 20,5 km – 750 m diferenta nivel 
 3. Parc de aventura si perete de escalada, jocuri de tabara, miniconcurs de biciclete pentru copii mici  - sambata dupa amiaza.
 4. Foc de tabara si muzica live - sambata seara.
 5. Orientare turistica Family, plimbari cu bicicleta in familie si drumetii la pas prin zona, in grupuri organizate - duminica, incepand cu 13:30.

Pentru activitatile de la pct 3,4,5 nu este nevoie de inscriere prealabila!

 

Pentru cazare in tabara, scrie mail la contact@euro-mediu.ro

Camparea este gratuita in tabara!

 

Organizatori:

 • Asociatia Euromediu
 • Centrul Cultural Judetean Arad
 • Consiliul Judetean Arad

Colaboratori:

Tabara Casoaia, Bianca Morariu PR&Events, Sis Events, Quality Service, Bimbo Party, Stoc Studio, Inarad TV, Radio Arad, Serviciul Public Judetean Salvamont Salvaspeo Arad, Condor Club, Lexus Publicitate Arad.

Sponsori: 

Banca Transilvania, BNB, Optica Helios, Lexus Publicitate.

 

TRASEU SI CATEGORII:

28 iulie 2018 - CURSA MTB

 - Traseu cca 28 Km, 1050 m diferenta de nivel (1 tura): under 18, 18-29 ani, 30-39 ani,  40-49 ani,  50+ ani, Elite open - masculin si feminin, cu start la ora 10:00. (Castigatorii probei Elite, care este destinata sportivilor profesionisti, sunt recompensati financiar. Participarea la aceasta categorie nu e conditionata si nu aduce puncte sau alte beneficii, in afara premiilor mentionate).

- MTB copii 8-16 ani. Traseu de 4-5 km dificultate medie.Inscriere de la ora 15:00, start de la ora 16:00.

- Jocuri, alte activitati sportive se organizeaza in cursul dupa amiezii.


 
29 iule 2018 - CURSA ALERGARE MONTANA 

- Alergare cca 6 Km, 250 m diferenta de nivel (1 tura): under 18, 18-29 ani, 30-39 ani,  40-49 ani,  50+ ani, cu start la ora 10:15

- Alergare cca 20,5 KM, 750 m diferenta de nivel (1 tura): under 18, 18-29 ani, 30-39 ani,  40-49 ani,  50+ ani, cu start la ora 10:00;

- Orientare turistica Family (minim 1 adult cu minim 1 copil), de la 13:30;

- Aventura pe biciclete sau la pas, FAMILY - organizata prin zona, adaptata la nivelul copiilor (in functie de doritori, inscrieri la fata locului), de la ora 12:00.

Participarea este posibila pe proprie raspundere.

Participantii cu varsta sub 18 ani vor putea participa doar cu semnatura unui tutore prezent la inscriere / validare sau pe baza unui acord scris si semnat de catre parinti. (DOWNLOAD FORMULAR)

Varsta pentru stabilirea categoriei se considera calculand diferenta intre anul curent si anul de nastere al concurentului, indiferent de luna sau data nasterii, conform regulamentului general de organizare a ciclismului ca sport. Exemplu: 2016-1986 = 30 ani!
 
TAXA DE ÎNSCRIERE este de 50 lei la oricare din probe (MTB, RUNNING) si contine pachet de start si bon de masa, doar pentru cei care se inscriu online pana in data de 24.07.2018, ora 24:00. Cei care se inscriu dupa aceasta data sau la fata locului nu primesc pachet de start, iar bonurile de masa disponibile se vor imparti acestora in limita disponibilului.

Taxa se achita la fata locului in ziua concursului, odata cu ridicarea pachetului de start (cei inscrisi online in termen) si a numarului de concurs.

Nu se achita taxa de catre minori, la nici una dintre probe.
ATENTIE: Inscrierile la fata locului se inchid cu o ora inaintea startului!
Bonul de masa va fi valabil pentru o portie de mancare (ceaun) oferita de organizatori.

ANULARI:

Daca evenimentul este anulat/modificat din motive de forta majora, participantii nu vor beneficia de compensatii pentru alte pierderi, cum ar fi cheltuieli de cazare sau transport.

RESPONSABILITATE:

Fiecare participant care ia parte la competitie este responsabil pentru propria securitate si siguranta.

Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii si personalul care participa la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de ranire sau pagube, inconveniente datorate anularii, întârzierii sau modificarii traseelor care pot surveni în timpul desfasurarii evenimentului.

Fiecare participant trebuie sa semneze, înainte de înscriere, o declaratie de responsabilitate, prin care îsi asuma riscurile ce rezulta din participarea la un astfel de eveniment si orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt.

CARACTERISTICI ALE COMPETITIEI:

Evenimentul este o competitie outdoor. Traseul este neamenajat si neprotejat, prin padure. Toate acestea necesita experienta si cunostinte speciale, cum ar fi:
– fiecare participant sa aiba cel putin o experienta generala despre concursurile de biciclete din punct de vedere al conditiei fizice;
– fiecare participant sa aiba cunostinte tehnice despre abordarea unui traseu neamenajat prin padure;
– fiecare participant ar trebui sa aiba un bun simt al directiei pe teren, chiar si în conditii de vreme rea si vizibilitate redusa.
– fiecare participant ar trebui sa dea dovada de fair play si camaraderie si sa actioneze în consecinta atunci când situatia o cere;
– fiecare participant ar trebui sa stie si sa aiba o atitudine care sa tina cont de faptul ca oricât de multe masuri de siguranta ar lua organizatorii, nu sunt si nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competitilor, mediul si conditiile în care se desfasoara acestea;
– fiecare participant trebuie sa stie ca nici un premiu nu este mai presus de sanatatea si viata lui si/sau a altor participanti si sa actioneze în consecinta pentru a se proteja atunci când simte sau observa un pericol. 
 
ECHIPAMENT OBLIGATORIU:

- bicicleta/echipamentul în stare buna de functionare;
- casca de protectie (la probele MTB);
- bidon cu apa;
- numar cu cip (furnizat de organizatori).

Lipsa acestor articole duce la descalificare.
 
NUMERE DE CONCURS:

Numerele de concurs vor fi primite în dimineata competitiei, dupa ce participantul a completat si a semnat formularul de înscriere si declaratia de responsabilitate.

Numerele de concurs trebuie purtate pe ghidonul bicicletei sau in piept, trebuie sa fie vizibile pe toata perioada cursei.

Logo-urile plasate pe numere trebuie sa fie vizibile. Numerele nu trebuie sa fie taiate sau modificate sub nici o forma in timpul concursului. Nerespectarea acestui lucru va atrage dupa sine descalificarea.

Cip-urile de cronometrare se vor utiliza/purta in conformitate cu instructiunile organizatorilor. Nerespectarea acestora duce la descalificarea concurentului.

VALIDARE / SEDINTA TEHNICA / START

Sedinta tehnica va avea loc în ziua cursei, cu cca 15 minute inainte de start.
Inainte de start se vor transmite si eventualele noutati si modificari aparute.

LIMITA DE TIMP

Cursa MTB Race 28 Km: termen limita 4h:00min;
Alergare 6 KM: termen limita 1h:30min.
Alergare 20,5 KM: termen limita 5h:00min.
 
OPRIREA / RETRAGEREA DIN CURSA:

Organizatorul îsi rezerva dreptul de a opri un participant în urmatoarele cazuri:
– s-a accidentat dupa start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;
– în cazuri exceptionale.

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv trebuie sa-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control sau la sosire. Neanuntarea retragerii din cursa va cauza o operatiune de cautare si salvare (echipe de salvare) pe cheltuiala participantului implicat. Retragerea va fi confirmata prin semnatura pe foaia de arbitraj. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai buna varianta de retragere dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi si actiunile ulterioare momentului si locului retragerii, exceptie facând cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.
 
PENALIZARI:

Urmatoarele actiuni atrag descalificarea:
– scurtarea traseului;

- lipsa, deteriorarea, folosirea in pozitie necorespunzatoare a cipului de cronometrare;

– doping;

– nerespectarea mediului înconjurator;

– modificarea numarului de concurs;

– nerespectarea regulilor competitiei;

– comportament nesportiv fata de alti participanti, oficiali, public, alte persoane;

– lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu (de ex.: casca de protectie).


 
Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica/anula orice parte a programului/probelor, in functie de evenimente viitoare si de situatia de fapt a traseului/zonei, fara notificari prealabile.

Bine de stiut

  -

EVENIMENTE CE URMEAZĂ ÎN URMĂTOAREA PERIOADĂ

Euromediu este rezultatul dorintei noastre de a face ceva pentru comunitate. Astfel, ne-am implicat in organizare de evenimente sportive, plantari de copaci, instruirea celor mici in reguli de trafic rutier si ecologie. O parte din proiectele noastre sunt repetitive, altele sunt doar cu o editie. Oricum ar fi, investim in ele toata dorinta noastra de mai bine.